IGN.com


I’ll write this article in romanian because it was my homework for online journalism šŸ˜›

Deci ca tema am avut de analizat un site. My choice..IGN.com.

Analiza IGN.com

IGN.com este un site de entertainment, specializat pe stiri si reviewuri din domeniile jocurilor video, muzicii dar si filmelor si animatiilor.

Elemente de design – Partea de sus a site-ului ofera sigla si meniul principal. Site-ul este specializat pe jocurile video, prin urmare cele mai multe rubrici sunt destinate acestora. Tot in partea de sus revin rubricile celorlate forme de media. IGN.com este recunoscut prin culoarea visinie, care a persistat in toate interfetele site-ului de pana acum, precum si fundalul alb.

Structura este putin dificila pentru cei care nu sunt obisnuiti cu site-ul. Exista o multime de rubrici si sub-rubrici, pagina principala fiind foarte aglomerata.
Un soft flash este menit sa ne aduca cele mai importante articole de pe site, urmat de o lista cu cele mai noi stiri sau reviewuri.

Site-ul este structurat pe doua coloane, fiecare avand numeroase facilitati.

Frecventa actualizarii – Materialele de pe site apar la foarte scurta distanta. Data fiind complexitatea site-ului exista multi autori care se ocupa de materialele scrise. Articolele sunt datate prin precizarea timpului de postare [cate minute sau ore in urma]. Cea mai mare distanta intre articole pe care am sesizat-o a fost de 4 ore. Informatiile se aduna continuu in cadrul acestui site.

Flux editorial – Cum am precizat dupa flash-ul menit sa aduca in prim-plan cele mai importante articole, urmeaza rubrica top stories… apoi cele mai noi materiale postate. Partea de jos a site-ului nu mai respecta structura de doua coloane, iar informatiile se impart pe alte categorii.

User friendly features
– Pentru a contribi la site, este necesar un cont. Inregistrarea necesita un email, numele, adresa si codul postal. Se activeaza contul printr-un mail de confirmare si un cod de verificare. Odata logat, poti contribui cu materiale proprii pe site. Pe langa commenturi se poate crea un blog…care sa imbunatateasca site-ul prin participarea la creearea articolelor.

Multimedia – softuri flash, softuri video, multimi de fotografii, videoclipuri

Servicii – In total IGN.com dispune de cam 230 de tipuri de servicii, de la newsletter la send to a friend, twitter, digg, myspace si altele. Se incerca raspindirea articolelor prin serviciul “Your content. Everywhere”. Este un site complex, specializat de asemenea in stiri, cheaturi si walkthrough-uri, prin urmare lumea jocurilor video depinde de acest site.

Stilul articolelor – Majoritatea articolelor sunt de dimensiuni mari [se intind pe doua, trei pagini]. Majoritatea reprezinta review-uri sau topuri ale celor mai bune jocuri/filme etc.
De asemenea articolele tind sa aduca cele mai noi informatii din domeniul entertainment-ului. Stilul este simplist, pe intelesul tuturor [cunoscatorilor de limba engleza]. Materialele complexe alterneaza cu cele scurte.

Varietatea – Muzica, Filme, Jocuri Video, Comics, Anime, Technology, Stars, cam astea ar putea fi principalele domenii pe care se axeaza site-ul.

Interactivitatea – commenturi si posturi pe blogul personal pe de site. Se poate comenta in orice sectiune.

Visual Appeal – extrem de multa culoare…un site viu, imagini numeroase. O structura exceptionala, clipuri care insotesc materiale. De asemena imaginile sunt structurate in galerii bine organizate. Majoritatea sunt prezente in format mare. Desi dispune de o oarecare complexitate, site-ul nu urmareste ca utilizatorul sa se piarda in informatie.

Publicitate – Site-ul dispune de 4 bannere publicitare pe prima pagina. Numarul acestora se reduce la 2 sau 1 pe celelalte pagini. Unele pagini nu prezinta publicitate deloc. Nu se face abuz de acest lucru. Se face reclama doar la produse despre care s-a vorbit pe site [jocuri, filme, aparate electronice]

Trafic – Locul 222 pe glob si numarul 101 in State la capitolul games and movies reviews. Locul 2 in preferintele mele dupa Gamespot.com

Concluzii – IGN.com este un potrivit loc pentru cele mai bune si calde articole din domeniul entertainmentului din intreaga lume. Utilizatorii dispun de numeroase informatii si pot ajuta la imbunatatirea acestora. Este un loc potrivit pentru a impartasi o pasiune.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s